Jan Hildebrant Licek z Rýzmburka začátkem 17.stol. vybudoval renesanční zámek. V průběhu 18. a 19. století byl zámek upravéván. V r. 1924 jej získal J. Zámečník a zámek opravil. Po r. 1990 je v soukromém vlastnictví a je nově opraven.
Pohled na arkády zámku
Graficke pismenko Obec Koldín se zámkem leží 4 km severovýchodně od Chocně. Dostupná je buď autobusem z Chocně, odkud je do Koldína pěkná pěší procházka a nebo 5 km pěšky z železniční stanice Újezd u Chocně, která leží na trati Choceň - Týniště nad Orlicí.
6 km severně můžeme navštívit zříceninu hradu Potštejn, v posledních letech postupně opravovanou skauty a jinými nadšenci pro zachování našeho kulturního dědictví.
3.1. 2006

historie

Zámek byl vybudován v renesančním slohu na místě nebo poblíž starší tvrze na samém začátku 17. století tehdejším majitelem panství Jan Hilebrantem Lickem z Rýzmburka. Na průčelích bylo nové sídlo ozdobeno arkádami, omítky pokrývaly sgrafity. Přízemní místnosti zámku byly z větší části zaklenuty křížovými klenbami bez žeber. Ještě před dokončením stavby prodal Jan Hilebrant z Rýzmburka v r. 1604 koldínský statek s dalšími dvěma vesnicemi

Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku /VI – Východní Čechy/ - Nakladatelství Svoboda 1984, 3.1. 2006