Stará radnice je v majetku města od roku 1538. V roce 1781 vyhořela při požáru města. Při jejích opravách byla přistavěna věž s hodinami, které mají dnes tři ciferniky.
Červená budova staré radnice a vpravo od ní Dům U mouřenína s podloubím
© Roman Řezáč 08/2005
Graficke pismenko Budova staré radnice stojí v úzké části Náměstí Míru, těsném blízkosti s tzv. Domem U mouřenína, se kterým byla spojena chodbou. Dům je v majetku města od roku 1538. V roce 1781 se nevyhnula velkému požáru, který postihl město. Radnice byla šest let v opravě a byla k ní přistavěna radniční věž, kterou opatřili hodinami. Ty mají dnes tři ciferníky, původně však byl jen jeden. V roce 1847 byl značně pozměněn interiér budovy. V prvním patře byl byt, zasedací síň a v přízemí pak pokladna, archív a městské vězení. Jako radnice přestala budova sloužit ve třicátých letech minulého století, kdy se sídlem městského úřadu stala Langrova vila.
Přízemí dnes slouží komerčním účelům.

Pardubický kraj