Dvojvěžový kostel z 19.století, zvaná též červený.
© Roman Řezáč 08/2005
Graficke pismenko Dvojvěžový kostel svatého Josefa, jinak také Červený kostel, se nachází v těsné blízkosti nemocnice, která využívá prostor bývalého kláštera redemptoristů. Ti odsud byli nedobrovolně odsunuti v roce 1950. Stavba kostela byla započatá v roce 1894 již o dva roky později byl vysvěcen. Kostel má trojlodní podobu a ta je dílem stavitele Václava Ryšavého. Má jeden hlavní oltář a čtyři postranní. Od května 2003 probíhá generální oprava kostela, jejichž ukončení závisí na množství postupně získávaných peněz. V roce 2005 měla být dokončena střecha nad hlavní lodí, na jejichž zdech se nachází sedm pozoruhodných soch. Vnitřní výzdoba je dílem několika umělců. Mramorový oltářní stůl zhotovil E.Tomala, vnitřní malby jsou od E.Bubenika, výzdoba od M.Schmalze, oltáře jsou pak dílem F.Stufflessera.