Kostel stojící v horní části Náměstí Míru ze 13.století.
Pohled na kostel a před ním stojící Mariánský sloup
© Roman Řezáč 08/2005
Graficke pismenko Stavba kostela stojí v horní části Náměstí Míru a pochází někdy z doby okolo roku 1250. V roce 1421 se stal klášterním kostelem. Kostel prošel později gotickou úpravou a důležitá byly především přestavba po požáru v roce 1781. Tehdy kostel získal téměř svoji dnešní podobu. Přestavbu řídil Matěj Rosa. Byla prodloužena chrámová loď, z jižní strany se připojil přístavek a nově byl vybaven i interiér. Obrazová výzdoba oltářů pochází od Georga Tönnigera a Huberta Maurera. Varhany pochází od mistra Johanna Staudingera z roku 1798. Po vysvěcení v roce 1804 se stal kostelem farním. Následovaly úpravy interiéru v roce 1838 ...

Navštívení Panny Marie