Nová radnice postavená v letech 1898–99 v novorenesančním slohu dle projektu M. Urbánka v sousedství Staré radnice. Bohatě členěné průčelí s balkonem. Dnes hotel s restaurací.
Nová radnice na Horním náměstí ve Vsetíně
© Jan P. Štěpánek 10/2007
Graficke pismenko Novorenesanční objekt reprezentativní Nové radnice na Horním náměstí, naproti zámku Vsetín. Vedle Staré radnice tvoří severní frontu tohoto náměstí. Dnes již objekt neslouží jako radní dům, který byl přenesen do tzv. Dolního Města, ale je v něm hotel a restaurace.

historie

Nová radnice na Horním náměstí Vsetína byla postavena v letech 1898–99 v moderním novorenesančním slohu. Návrh podoby radnice provedl stavitel M. Urbánek. Nad vchodem hlavního průčelí objektu je balkon z velké zasedací síně, nesený dvěma sloupy a dvěma sloupovými kyriatidami. Na balustrádě je umístěn kamenný znak města a průčelí je vyzdobeno medailony významných osobností českých dějin.
    Jan P. Štěpánek podle informační tabule na místě, 6.1. 2008

Zlínský kraj