Barokní zámek postavený na místě tvrze v roce 1762 Norbertem Kfelířem ze Zakšova. Od roku 1843 se stal zámek občasným sídlem Lobkoviců, byly zde zařízeny interiéry a u zámku byla založena zahrada. Dnes majetek herce Karla Rodena.
Hlavní obrázek místa
pohled na hlavní průčelí zámku z návsi se vstupním portálem a nad ním erby stavebníka a jeho manželky
Graficke pismenko První zmínka o vsi Skrýšov je z roku 1219, kdy je uváděn Arkleb ze Skrýšova. V 15. století patří k panství Rožmberků. V roce 1592 prodal Skrýšov Jindřich Sádlo z Vražného Jakubovi Krčínovi z Jelčan a Sedlčan. Jeho dcera Ludmila Vojkovská prodává v roce 1614 Skrýšovské panství Zdeňkovi Malovcovi z Chýnova. Jeho syn Jiří prodává panství v roce 1640 Václavu Milotovi z Hrušova. Majitelé se poté často střídali a v té době o vrchnostenckém sídle nejsou žádné zprávy. V roce 1762 ve Skrýšově postavil Norbert Kfelíř ze Zakšova barokní zámek. Stejný majitel nechal postavit nad Skrýšovem velký barokní kostel sv. Jana ...
Petr Nožička, čerpáno z: kol.: Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, díl IV. , Svoboda, Praha 1985, 12.3. 2010