Sbor na Březových Horách byl postaven v roce 1936 podle návrhu architekta S. Vachaty. Součástí stavby je 30 m vysoká věž. V interiéru výzdoba od sochaře Václava Šáry. Je zde celoročně vystaven hornický betlém havíře Emanuela Trnky.
© Milan Caha 08/2009
Graficke pismenko Sbor Církve československé husitské na Březových Horách byl postaven v roce 1936 podle návrhu architekta S. Vachaty. Součástí stavby je 30 m vysoká věž, zakončená dvouramenným křížem a vyhlídkovým ochozem. Vstup do chrámu vede přes mramorové kolumbárium s barevnými okny podle návrhu sochaře Václava Šáry. Ten vytvořil i reliéfy u oltáře a sousoší "Práce" a "Svoboda" v rozích sboru. V kněžišti za oltářem je na kamenech z březohorského dolu Vojtěch a z města Stříbra svítící dvouramenný kříž. Na mense je svícen ve tvaru rukou sepjatých nad horou Říp a s nápisem: "Modlitba za vlast". V kostele je celoročně vystaven hornický betlém od havíře a hudebníka Emanuela Trnky.

Příbram  (PB)
    Příbram VI-Březové Hory