Hrady.cz
Pozdně barokní filiální kostel v Košticích byl postaven roku 1752. Po roce 1945 zchátral, v současné době probíhají zajišťovací práce.
Kostel od jihozápadu
© Ivan Grisa 12/2009
Graficke pismenko Koštice se nacházejí na křižovatce silnic II/246 (Libochovice - Louny) a II/249 (Koštice - Libčeves), ke kostelu příjezd po místních komunikacích. Železniční stanice Koštice nad Ohří (trať Lovosice - Louny) najdeme asi 750 m jihovýchodně od kostela.

Kostel svatého Antonína Paduánského v Košticích
    Prostý pozdně barokní bezvěžový kostel stojí uprostřed koštické návsi od roku 1752. Tehdy byl postaven nákladem lobkovické vrchnosti, jak dokládá reliéfní erb v západním štítu. Pod ním najdeme i nejvýraznější prvek exteriéru kostela, vysoký reliéf svatého Antonína Paduánského v oválném výklenku. Vnitřní zařízení pocházelo z doby stavby kostela, míra jeho zachování je nejistá.
    Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 2., Academia 1979, 1.1. 2010
    Sv. Antonín Paduánský - jeho život, legendy, atributy