Původní dřevěná, později kamenná tvrz byla v průběhu 17. stol přestavěna na zámek. Barokně upraven v pol. 18. stol. Po roce 1845 změněna podoba zámku pozdně klasicistními úpravami. Moderní účelové interiéry dostal zámek po polovině 20. století.
Zámek ve Slavičíně
Hlavní vchod do zámku
© Pavel Vítek 04/2009
Graficke pismenko Město Slavičín se nachází v jihovýchodní části okresu Zlín, v oblasti Bílých Karpat. Na západě se rozkládá Luhačovské Zálesí s největšími moravskými lázněmi Luhačovicemi.
Městem prochází silnice II/495 Uherský Brod - Brumov-Bylnice. Slavičín je dostupný autobusy z Luhačovic, Zlína, Valašských Klobouk a Uherského Hradiště. Železniční trať č. 341 Veselí nad Moravou - Vlárský průsmyk je dostupná z místní části Hrádku na Vlárské dráze.

historie

První historická zmínka o Slavičínsku pochází již z r. 1141, počátek Slavičína se však datuje k roku 1256, kdy je o něm první písemný odkaz. Zásluhu na kolonizaci okolního kraje měl olomoucký biskup Bruno. Za česko-uherských válek přešlo léno na pány z Podmanína a za nich se v roce 1485 poprvé připomíná kamenná tvrz, která však byla postavena na základech původní, ještě dřevěné, tvrze. Počátkem 16. století se držitelé panství střídali, až za