Moje místa 0
Původně románský kostelík z r.1267. Ve 13.stol. přistaven presbytář, v r. 1720 loď a v r. 1850 věž. Na zdejším hřbitůvku jsou pochovány významné osobnosti z Bělohradu. Kolem návrší je křížová cesta.
pohled na kostel z cesty
Graficke pismenko Na mírném návrší stojí kostelík sv. Petra a Pavla. Z Lázní Bělohradu je možno dojít na Byšičky buď po červené značce mezi loukami, nebo lázeňským parkem po žluté značce.
Vojtěch Šedý, 29.12. 2005

Historie místa
    První zmínka je z roku 1267, původně románský kostelík. Z něho se zachoval jen výklenek za oltářem tzv.absida. Ve 13.století byl přistaven presbytář. V roce 1720 loď a v roce 1850 věž. Roku 1854 ho nechal opravit tehdejší majitel panství Alfons Aichelburg. Kostel je jediným svědkem vesnice Byšice, která zanikla ve třicetileté válce. Podle legendy jsou v kameni u vchodu otisky kolen sv.Petra, modlícího se při zániku obce Byšice. V předminulém

Vojtěch Šedý /Umělecké památky Čech A/J, Nakladatelství Academia, Praha 1977 /, 31.12. 2005