Zachovalý kostel vystavěn v letech 1651 – 1655 na náklady Maxmiliána z Valdštejna. Kompletně obnoven v letech 1822 – 24 po velikém požáru v roce 1803. Kostel je zevně v duchu empíru, v který byl přestavěn v letech 1822 – 1824.
Pohled na kostel a na bývalý klášter
Graficke pismenko Do malebného městečka Turnov se z Prahy nejlépe dostaneme po silnici R10, která vede přímo až do Turnova. Zaparkovat se dá velice dobře přímo na náměstí, ale pokud se rozhodneme poznat Turnov celý, tak doporučuji zaparkovat na parkovišti u nádraží, které je hned na kraji města a pěšky se vydat směrem k autobusovému nádraží a náměstí. Po cestě totiž mineme mnoho vzácných památek včetně zámku Hrubý Rohozec.
Aleš Marek, 9.12. 2005

historie

Bývalý klášter Františkánů s kostelem sv. Františka Serafínského byl vystavěn v letech 1651 – 1655 na náklady Maxmiliána z Valdštejna. Rozšířený byl v letech 1684- 85 o severovýchodní křídlo, které bylo poničeno požárem v roce 1707 a poté přestavěno. Kompletně byl kostel obnoven v letech 1822 – 24 po velikém požáru v roce 1803. Kostel je zevně v duchu empíru, v který byl přestavěn v letech 1822 – 1824. Budova je jednolodní, nárožní, obdélná,

Aleš Marek / Umělecké památky Čech, svazek čtvrtý/, 9.12. 2005