Kolem r. 1660 Jan Zbyněk Zajíc z Házmburku přestavěl středověkou tvrz na renesanční zámek. V r. 1748 majitelé hrabata Kinští ze Zlonic zámek opravili. Na konci 19. stol. přebudovali Tomanové zámek v novou jednopatrovou obytnou budovu.
Graficke pismenko Obec leží na rozhraní Litoměřického, Kladenského a Lounského okresu, při silnici Slaný – Budyně nad Ohří, 17 km severně od Slaného a 5 km jižně od Budyně nad Ohří. Obcí prochází železniční trať Vraňany – Libochovice, na které však byl zrušen provoz.
Zámek se nachází v centru obce na pahorku, obklopen nevelkým zámeckým parkem.
Nejromantičtější částí obce je lázeňský areál, obklopený rozsáhlým parkem. Uprostřed parku jsou umístěny lázeňské budovy, kde se léčí převážně nemoci pohybového ústrojí.
V okolí stojí za shlédnutí vodní hrad v Budyni nad Ohří.
30.11. 2005

historie

Prvním majitelem Mšeného, který zde pravděpodobně vybudoval tvrz, byl nějaký Půta, zvaný Petřík z Rýzmberka. Postupem času mšenská tvrz často měnila své majitele, mezi významnější patřil například saský rod Illburků. Před Bílou horou patřilo Mšené Zajícům z Házmburka, posléze Bořeňům z Lhoty a Molavcům z Netolic. Tvrz ve Mšeném postavili s velkou pravděpodobností poslední Illburkové. Kolem r. 1660 dal Jan Zbyněk Zajíc z Házmburku přestavět

tvrz přestavěná na zámek
     Litoměřice  (LT)