Štola Sv. Anna se nachází těsně u řeky Mže a je 2. zastavením naučné stezky „Středověké hornictví na stříbrsku“. Je to jedna z mála štol v okolí, která se dochovala v původní podobě. Délka chodby je asi 42 m, výška 1 m a šířka 0,5 m.
© Luděk Pitter 03/2004
Štola Sv. Anna se nachází u druhého zastavení naučné stezky „Středověké hornictví na stříbrsku“, těsně při břehu řeky Mže. Většina štol v Centrálním stříbrském revírů pochází ze 14. až 15. stol. a do dnešní podoby byla upravena až v 19. století. Štola Sv. Anna je jedna z mála, která se dochovala v původní podobě. Původně probíhala těžba na této žíle povrchovým způsobem, kdy se hloubilo z povrchu a později šikmo do hloubky. Asi v 1.5 století byl proražen štolový vchod, nazývaný Anna. Délka chodby je asi 42 m, výška 1 m a šířka 0,5 m.

Plánek a seznam zajímavostí a zastavení celé naučné stezky najdete u hesla Mostní brána (Stříbro).