V r. 1610 Karel Záruba z Hustiřan na místě bývalé tvrze postavil renesanční zámek, který se téměř v původní podobě zachoval dodnes. Od roku 1948 do roku 1990 vlastnil zámek stát, pak vrácen v restituci potomkům Jaroslava Bukovského.
Zámek Radim z parku

Graficke pismenko Obec Radim se nachází nedaleko Poděbrad a Kolína, na trati lokální železnice Pečky Kouřim.
V okolí můžeme navštívit 13 km vzdálené lázeňské město Poděbrady, 17 km vzdálené královské město Kolín a zejména pak 8 km vzdálené město Kouřim, jedno z nejstarších původních slovanských měst u nás, s částečně zachovalými hradbami a zejména pak se skanzenem – Muzeum lidových staveb. Otevřeno je od března do prosince denně, mimo pondělí.
22.11. 2005

historie

První písemná zmínka je z roku 1320 jako zemanské sídlo Bedřicha z Radimi. V roce 1610 Karel Záruba z Hustiřan dokončil na místě bývalé tvrze stavbu renesančního zámku, který se téměř v původní podobě zachoval dodnes. Na zámku se vystřídalo mnoho majitelů, nejdéle jej vlastnil knížecí rod Lichtenštejnů. Dalším majitelem byl Jaroslav Bukovský, který spravoval zámek do roku 1948. Od roku 1948 do roku 1990 vlastnil zámek stát. V roce 1990 byl

Schöenbornský letohrádek v Praze zdobí obrázky rozpustilé Venuše

Nezapomenutelné hrady Čech a Slovenska