Po r. 1655 Nesslingery ze Selchengrabenu tvrz přestavěná na zámek. Jako šlechtické sídlo sloužil jen asi sto let a byl přeměněn na vinopalnu, pak zde bydleli úředníci velkostatku. V 80 letech 20.st.zbourán.
Graficke pismenko Vesnička Vidhostice, kde se nachází 8 km jihozápadně od Podbořan. Do vsi zřídka zajíždí autobus z Podbořan. Pěšky se do Vidhostic dostaneme z železniční zastávky Vroutek, vzdálené asi 3 km.
Ve vesnici stával barokní zámeček, který byl komunisty zbourán a na jeho místě byly vystavěny ocelové kolny. (red. děkuje FČ)
V okolí najdeme 5 km západně od Podbořan zámek Krásný Dvůr. V nedalekých Kryrech pak můžeme navštívit zajímavou rozhlednu. Vedle fary stojí kostel sv. Martina, jehož část věže se zřítila.
17.11. 2005

historie

Nejstarší zmínka o vsi Vidhosticích je z r. 1252, kdy byl jejím vlastníkem vladyka Radim. Zdejší statek byl později v držení různých šlechtických rodů. Až v r. 1543, kdy Vidhostice vlastnil Jiří Úlický z Plešnice je prvně doložena zdejší tvrz. Později tvrz a dvůr vlastnili až do roku Údrčtí z Údrče. Po roce 1587 si Údrčtí postavili novou tvrz, kterou jejich nástupci Nesslingerové ze Selchengrabenu po r. 1655 přestavěli v menší barokní zámek.