Kostel vystavěný jako děkanský okolo roku 1590. K přestavbě došlo ve 2. polovině 17. století. Rokokové a barokní zařízení pochází někdy z poloviny 18. století.
Pohled od zámku
Graficke pismenko Nejlepší cesta ke kostelu vede směrem k zámku, který je vidět již daleko z dálnice. Sjezd na Benátky nad Jizerou je jen jeden a od Prahy je to okolo čerpací stanice PapOil, poté hned doleva směrem do centra. Projedeme „Starými Benátkami“, kde po pravé straně mineme hřbitov s Kostelem Nanebevzetí Panny Marie (dříve Kostel Panny Marie). Na křižovatce pojedeme rovně a dostaneme se na most, přetínající řeku Jizeru a za mostem se dáme doprava, prudkým kopcem stále výš. Na jeho vrcholu odbočíme vlevo a mineme zbytky městského opevnění, čímž se dostaneme na Husovo náměstí. Odbočíme vpravo a nejlépe je, když jedeme stále k zámku. Před vchodem do ...
amarek, 25.10. 2005

historie

Kostel sv. Máří Magdalény Kostel byl vystavěn jako děkanský a počátky stavby se datují okolo roku 1590. Kostel stojí na bývalých hradebních zbytcích a stylizuje se do pozdní gotiky jako českobratrská modlitebna. K přestavbě došlo ve 2. polovině 17. století. Loď je plochostropá se zděnou zvlněnou kruchtou, v presbytáři válcová klenba s lunetami. Rokokové a barokní zařízení pochází někdy z poloviny 18. století. Hlavní oltář je rokokový od M.

amarek/ Umělecké památky Čech, svazek první/, 25.10. 2005

Mladá Boleslav  (MB)