Lovecký zámeček nechal postavit roku 1821 hrabě August Ledebour-Wicheln. Po roce 1918 byl zámek pronajat Českému abstinenčnímu svazu v Praze. Dnes je v zámku dětský domov.
Pohled ze silnice Teplice-Bílina
Graficke pismenko Empírový zámek se nachází při vyústění silnice z Křemýže na čtyřproudovou komunikaci mezi Teplicemi a Bílinou. Zámek nese výrazné stopy novodobých přestaveb.
Dnes je v zámku umístěn Dětský domov.
Vladimír Studecký, 11.10. 2005

historie

Lovecký zámek nechal postavit u Tuchlovského rybníka r.1821 hrabě August Ledebour-Wicheln. Je to obdélná empírová dvoupatrová budova se dvěma pravoúhle zalomenými křídly kolem dvora. Severně od Tuchlova stál letohrádek Belveder a severozápadně další letohrádek Ladenburg, který později sloužil jako sýpka. Všechny tři objekty tvořily jeden celek, což je typický příklad empírového komplexu zasazeného do krajiny, která byla cílem vyjížděk

Hrady,zámky a tvrze v Čechách,na Moravě a ve Slezsku-Severní Čechy, 11.10. 2005

Teplice  (TP)