Tvrz ze 14. stol. Roku 1653 prodáno Adamu Matyášovi Trautmannsdorfovi, byla přeměněna na sýpku a od té doby chátrá. Jde o čtyřkřídlou dvoupatrovou stavbu obehnanou příkopem, ve kterém byla voda. Přes příkop vede barokní most.
Vstupní (východní) průčelí tvrze
Graficke pismenko Ves Tchořovice leží necelých 6 km severozápadně od Blatné, přímo na hlavní silnici č. E 49 vedoucí z Blatné na Lnáře a Nepomuk; navíc se sem ze jmenovaných míst dostanete i vlakem. Budova samotné tvrze stojí v západní části vsi mezi rybníkem a hlavní silnicí a těsně v její blízkosti prochází i turistické značení.
Filip Matoušek, 26.9. 2005

Historie
    I když první zmínka o Tchořovicích v písemných pramenech pochází z roku 1321, zdejší panské sídlo je doloženo až v 80. letech 14. století, kdy se zde připomínají Jan a Jodok z Tchořovic. Někdy kolem roku 1408 koupil statek Vilém z Vartemberka a ze Zvířetic s tím, že je nechal ve správě jakéhosi Marše jako purkrabího. Roku 1473 se zde připomíná Jan starší z Běšin, na konci století se pak Tchořovice staly na více než 150 let majetkem Muchků z

Popis tvrze
    Mohutná čtyřkřídlá budova tchořovické tvrze je do dnešní doby dosud chráněna rybníkem a čelním příkopem, přes nějž vede kamenný obloukový most do z obvodu budovy vystupující brány, zakončené mladším barokním štítem. Na bráně samotné se také dochovalo nejvíce zajímavých architektonických detailů, především těsně na vstupem erbovní deska Muchků z Bukova, nad ní jedno menší okno s okosenými hranami a ve štítu pak další alianční znak Vratislava z

Filip Matoušek, 11.1. 2006