Kostel byl postaven ve 14. stol. Jeho nejstarší část, gotická kaple, se zmiňuje již r. 1260. Později byla přistavěna loď chrámu a barokní věž, která měla 3 velké zvony (odneseny vojáky r. 1916) a 1 malý. V interiéru jsou mj. fresky ze 14. stol. či oltář z r. 1682. R. 1903 byl kostel zrestaurován.
Graficke pismenko Okolí kostela je veřejně přístupné. Kostel je z půlky opraven a stojí uprostřed vesnice. Okolo jsou vzrostlé cypřiše. Nejstarší zmínky o obci jsou z roku 1189. V kostele jsou freskové malby ze 14. století.
amarek@centrum.cz, 25.8. 2005

historie

Kostel Všech svatých byl postaven ve 14. stol. Chrám se rozrůstal postupně. Gotická kaple, která zde stávala nejdříve, se připomíná již r. 1260. Ke kapli byla přistavěna obdélná loď chrámu a naposledy byla postavena dvoupatrová barokní věž s hodinami. Ta nesla do r. 1916 tři velké zvony a jeden malý zvonek. R. 1916 tři zvony odnesli maďarští vojáci. U kostela stávala na východní straně osmistěnná barokní kostnice, která však byla r. 1926