Moje místa 0
V roce 1732 Jan Josef Valdštejn na místě bývalé tvrze vystavěl barokní zámek. Ten byl v r. 1878 rekonstruován a vše z původního slohu bylo odstraněno. Po roce 1945 se zámek stal majetkem města a slouží doposud jako městský archiv a městské muzeum.
Hlavní průčelí
© Pavel Vítek 08/2005
Graficke pismenko Litvínov se nachází 11 km severně od Mostu. Do Litvínova se snadno dostaneme elektrickou dráhou z Mostu, vlakem a nebo autobusem různými dálkovými spoji.
Zámek je v majetku města Litvínov.
V nedalekém okolí stojí za shlédnutí klášter v Oseku, zámek v Duchcově a nebo zámek v Bílině.
15.10. 2005

Litvínov
    Tvrz v Litvínově je prvně doložena okolo r. 1505. Původní majitelé, rytíři z Johnu, prodali ves i tvrz r. 1589 Janu Václavu z Lobkovic, od nichž pak panství i s tvrzí získali Valdštejnové. V roce 1732 nechal hrabě Jan Josef Valdštejn na místě bývalé tvrze vystavět barokní zámek. Ten byl v r. 1878 rekonstruován a vše z původního slohu bylo odstraněno. Zámek dnes nemá architektonickou hodnotu. Po roce 1945 se zámek stal majetkem města a slouží