Hrad zřejmě vznikl jako správní středisko budišovského panství. V roce 1316 ho do vlastnictví dostali Dětřich a Jindřich z Fulštejna. Zanikl pravděpodobně koncem 14. stol. za válek mezi markrabaty Joštem a Prokopem.
Nejvyšší místo hradního jádra
Na hrad se nejlépe dostanete po červené turistické značce z náměstí v Budišově nad Budišovkou (cca 3,5 km).
5.2. 2004

historie

Zříceniny hradu Vildštejna se dochovaly na skalnatém ostrohu nad říčkou Lomnicí severozápadně od Budišova nad Budišovkou. Šlo o hrad značně velký a pevný, který měl dvě části. Protože stával na odlehlém místě v lesích, nebyly jeho zříceniny rozebrány na okolní stavby, a tak je možno usuzovat, že pod vrstvami nánosů mohou být zachovány velké části zdiva, čekající dosud na archeologický průzkum. Vildštejn vznikl zřejmě jako správní středisko

nepatrné zbytky zdí
     Opava  (OP)