Pseudogotický kostel na místě bývalé kapličky ze 14. stol. Dnešní kostel postaven v letech 1893 – 1895 za vydatné pomoci místních obyvatel. Je podélný jednolodní s hranolovou věží při západním průčelí, kněžiště je uzavřeno polygonálně.
Graficke pismenko Pseudogotický kostel Narození Panny Marie se nachází na malém náměstíčku. Jedná se o podélný jednolodní kostel s hranolovou věží při západním průčelí, kněžiště je uzavřeno polygonálně.

historie

Dnešní kostel stojí na místě bývalé kapličky, která zde stála snad již ve 14. stol. Dnešní kostel byl postaven v letech 1893 – 1895 za vydatné pomoci místních obyvatel.
    23.8. 2005

popis

Kostel je vzhledem k době svého vzniku a okolní zástavbě orientován k jihu, věž tedy stojí v severním průčelí. V tomto smyslu je třeba vnímat i popisy některých snímků, včetně titulního (ten je pořízen od východu!). Kromě hlavní lodi má i loď příčnou, po obou stranách věže je mírně rozšířen (kaple?). Od svého postavení zřejmě nebyl nijak opravován, technický stav je proto již povážlivý, na druhou stranu je dosud zachováno mnoho původních detailů.