Moje místa 0
Hrad existoval asi od konce 14. století do doby nejpozději před rokem 1550. Jeho jméno není dodnes potvrzené.
Zahrádky
Celkový pohled na lokalitu, vlevo v romantismu vylámaná přístupová cesta k altánu

Zahrádky

Zbytky malého, s největší pravděpodobností ostrožného hradu, se nacházejí za objekty Nového Dvora, který se rozkládá zřejmě na místě středověké vsi. Tudy asi také procházela přístupová cesta. Hrad od předpolí odděloval, dochovaný, šíjový příkop. Jinak celý jeho obvod vymezovala boční údolí. V romantismu byla jihozápadní strana lokality poškozena vylámáním přístupové cesty k altánu na jejím západním konci. Z tohoto důvodu zřejmě již nebude možné rekonstruovat vnitřní zástavbu. Snad můžeme dle analogií uvažovat o věžovitém objektu. Hrad, jehož jméno zatím není potvrzené, asi existoval od konce 14. století do doby nejpozději před rokem 1550.
Michal Merkl (2005) lit.např. Encyklopedie českých hradů, T.Durdík (1999), F.Gabriel, J.Panáček CB 4 1994, Hrady okresu Česká Lípa (2000), 22.8. 2005