Moje místa 0
Barokní kostel dynamického půdorysu podle projektu Franze Ignatze Prée funkčně nahradil v letech 1730–35 původní kostel sv. Jiljí, z jehož presbytáře se následně stala hřbitovní kaple. Stavba byla naposledy opravována koncem 19. století, dnes i se sousední farou značně zchátralá.
Kostel od jihozápadu
© Ivan Grisa 06/2011
Graficke pismenko Barokní kostel sv. Jana Nepomuckého se nachází uprostřed obce Rejšice. Kostel je jednolodní, kněžiště je půlkruhově uzavřeno, věž hranolová s cibulovou bání. Zařízení kostela převážně z 18. a 19. stol.
2.10. 2005

turistické

V kostele se přes jeho zevně povážlivý stav konají bohoslužby o nedělích od 14.00. Představují jedinou legální možnost vstupu do jeho interieru.

historie

Kostel byl postaven v letech 1730 - 1735 podle projektu F.I. Préea. Opravován ještě v 18. stol. a později v 19. stol.