Hrady.cz
Poštovní přepřahací stanice Trstěnické stezky z poč. 19. stol. patrně v místech mladší běchovické tvrze (zal. před r. 1413, zánik patrně již během husitských válek). Obdélný patrový objekt s mansard. střechou, průčelí zdobí střední rizalit.
Graficke pismenko Dnešní státem chráněná památka selské kultury je bývalou poštovní přepřahací stanicí na dálkové Trstěnické stezce z doby kolem r. 1800. Volný obdélný patrový dům s mansardovou střechou, fasáda s plochým středním rizalitem. Po obou stranách budovy symetricky postavené brány do dvora. Uvnitř dvora přístřešek pro kočáry a bývalé stáje pro koně.
J.J., Umělecké památky Čech , Praha 1977, 10.8. 2005

historie

V místech zájezdního hostince Na Staré poště (č. p. 1) s největší pravděpodobností stávala od období před r. 1413 starší z běchovických tvrzí. Prvním majitelem byl patrně měšťan Johánek Ortlův zvaný Domšík od Bílého zvonu na Staroměstském náměstí. Ten byl však na rozkaz německých konšelů na Staroměstské radnici roku 1413 popraven. Majetek tak získala jeho manželka Markéta. Ta umírá r. 1417, tvrz přechází na syny Janka a Václava. Po konfiskaci

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Praha a okolí, 22.1. 2006