Moje místa 0
Novogotický kostel byl postaven r. 1887 za přispění Karla Benjamina Schneidera, majitele blízké přádelny. Tento evangelický kostel je jednou z nejstarších evangelických staveb na Bruntálsku. Později byl pod kostelem vybudován shromažďovací sál evangelické obce.
Od severozápadu
© Luděk Pitter 08/2005
Graficke pismenko Kostel najdete v Bruntále při křižovatce Květné ulice a tř. Dr. E. Beneše U kobylího rybníka. Kostel byl postaven koncem 19. stol. (1887) za přispění Karla Benjamina Schneidere, v tehdejší době majitele poblíž stojící přádelny. Patří mezi první evangelické stavby na Bruntálsku.

Kostel je postaven v novogotickém stylu s opěrnými pilony a vysokými okny. Věž v místě vstupu je postavena stupňovitě, v dolní části čtyřhranná a poslední část je osmiboká zakončená střechou ve tvaru jehlanu.