Chyba DB: Illegal mix of collations for operation 'concat' SELECT v.uid, v.vtitl, v.vpopis, v.vurl, v.hid, CONCAT( DATE_FORMAT(v.datum,'%m/%Y '), k.jmeno,' ', k.prijmeni), v.id FROM obj_video AS v LEFT JOIN klienti AS k ON k.id = v.uid WHERE v.status >='1' AND v.hid = '3335' ORDER BY v.datum DESC
Renesann zmeek byl pvodn tvrz, kterou jej majitel Humprecht Czernin nechal na konci 16. stol. pestavt. Zmek Chudenice m ve stedn Evrop historick primt, nebo byl v majetku Czernin vce ne 700 let, ani by ho prodali, zastavili atp.
Hlavn obrzek msta
Ludk Pitter 07/2005
Graficke pismenko Zmek Lze vznikl pestavbou lzesk budovy v polovin 19. stol. jihozpadn od Chudenic a vede k nmu mode znaen turistick cesta. Pvodn pod dnen rozhlednou zvanou Bolfnek bvala studnka s livm elezitosirnm pramenem. Nejprve u msta byly podny pout a pozdji zde vznikly lzn. Pramen bohuel zanikl a dnes ji nelze ani jednoznan urit jeho msto.

Vlastn zmek tvo podlouhl obdlnkov jednopatrov budova, ozdoben rizality a sloupovm portrikem. Dnes v budov sdl hotel. V zmku pobvali vznan osobnosti esk kultury Frantiek Palack, Josef Dobrovsk, kter m nedaleko zmku pomnk a zejmna Jan Kvapil, po nm je nazvno jedno jezrko a je pohben na mstnm hbitov.

Kolem zmku je rozshl park a nedaleko arboretum Americk zahrada.

asov osa

14. jen 2009
    Zamek byl odkoupen zpt od plzeskch pivovar hrabtem Karlem Evenem Czerninem. Zustava v provozu pouze zamecka restaurace. Pan hrab Czernin nem v souasn dob v myslu obnovit hotelov sluby.

Kontaktn informace
    Zmek Lze