Kaple v pseudogotickém slohu byla postavena v l. 1898-1905. R. 1906 byly dokončeny vnitřní malby kaple. Vybavení kaple pochází z doby jejího založení. R. 1942 Němci zrekvírován zvon, nový byl zavěšen r. 1947. V l. 1988-1989 proběhla velká oprava kaple, r. 1997 byly zrestaurovány věžní hodiny.
© Luděk Pitter 07/2005
Graficke pismenko Obcí Věšín, jste již možná mnohokrát projeli. Leží při silnici I/19 Plzeň – Tábor. Možná jste i zaznamenali, že se tam dá dobře najíst, ale uprostřed malé návsi stojí také nově opravená kaplička sv. Františka Srafínského.
Kaplička byla postavena v pseudogotickém slohu v roce 1905 a její zařízení je ze stejné doby.

Pro cyklisty může být tato obec dobrým výchozím místem k výletu na Třemšín. Z Věšína přes Hutě pod Třemšínem až skoro na Třemšín vede úzká skoro nepoužívaná asfaltka.

Kaple sv. Františka Serafínského
    Kaple v pseudogotickém stavebním slohu byla postavena v l. 1898-1905, r. 1905 byla také slavnostně vysvěcena. R. 1906 byly dokončeny vnitřní malby kaple. Vnitřní vybavení kaple pochází z doby jejího založení. R. 1942 byl z nařízení Němců sňat a odevzdán zvon, nový byl zavěšen r. 1947. V l. 1988-1989 proběhla velká oprava kaple, která byla ve špatném stavu. R. 1997 byly zrestaurovány věžní hodiny. Svatým Františkem Serafínským je někdy také zván

Příbram  (PB)