Lázeňský dům vznikl přestavbou menšího „Janova domu“ z 1. pol. 19. stol. R. 1902 byl přestavěn Dušanem Jurkovičem na dvoupatrovou čtyřkřídlou budovu s pokoji a koupelnami, kde se podávaly uhličité koupele. Ve své době byl zván barevnou pohádkou. R. 2002 byl zrekonstruován, dnes slouží jako hotel.
Graficke pismenko Lázeňský dům vznikl přestavbou bývalého jednopatrového domu vybudovaného Františkem Vašíčkem v 1. polovině 19. stol. Dnes se jedná o dvoupatrovou čtyřkřídlou budovu. Velká část stavby využívá dřevěné prvky.
27.6. 2005

historie

Samotné minerální prameny jsou zmiňovány již v 1. polovině 15. stol. K rozvoji lázeňství však došlo až za hraběte V. Serényiho. Luhačovické panství bylo v majetku šlechtické rodiny Serényiů od roku 1629. Lázeňskou část od nich roku 1902 koupila Akciová společnost Lázní Luhačovických. Když se prameny minerální vody v roce 1777 dostaly do lexikonu lázní habsburské monarchie, začalo být okolí pramenů zvelebováno a v roce 1789 nechal hrabě Vincec

Zlínský kraj
     Zlín  (ZL)