Gotický kostel byl postaven r. 1508. Patřil původně k opevněným kostelům. R. 1848 byl kostel silně poničen požárem. V l. 1860 a 1912 byl opraven do dnešní podoby (v pův. podobě zůstal jen presbytář). Při přestavbách byla objevena tajná chodba a náhrobní kámen kněze S. Reisingera z r. 1585.
Čelní pohled na kostel
© Roman Řezáč 05/2005
Graficke pismenko Obec Zaječí se dnes nachází mezi novomlýnskými nádržemi a hlavní silnicí Brno - Břeclav. První zprávy o osadě založené německými kolonisty pocházejí z počátku 13.století. V obci je několik kulturních památek, ale dominantu tvoří Kostel sv.Jana Křtitele, při celkovém pohledu na obec působí opravdu výrazným dojmem. Patřil původně k opevněným kostelům, což naznačovala už jeho poloha a doložila střílnová okénka umístěná v původní sakristii. První zmínky o kostelu a faře v Zaječím pocházejí už z jeho počátků. Jednalo se ovšem o stavbu jinou, protože dnešní kostel pochází prokazatelně z roku 1508 a je postavený v pozdně ...

Břeclav  (BV)
    Zaječí