Zámek postavil F. V. Údrčský z Údrče v l. 1701–1711. V r. 1882 zdědil zámek dr. Julius Hofman, který nechal postavit nový krov, klasicistní mělký rizalit a fasády. Po válce byl zámek sídlem místního zemědělského družstva. Dnes je v soukromých rukou.
Pohled na zadní část zámku
ŘM , 04/2011
Graficke pismenko Zámek Rochlov leží v centru stejnojmenné obce. Zámek je součástí Rochlovského zámeckého areálu. V areálu je historická sýpka, konírna, pivovar, sladovna, park. Zámek je v soukromém vlastnictví. Areál bude příležitostně otevřen pro veřejnost. Jedna z prvních atrakcí zde bude výstava historických zemědělských strojů a půjčovna historických jízdních kol.
Martin, 2.9. 2004

turistické

Zámek je součásti dnes rekonstruovaného areálu. Byl postaven v ranně barokním stylu v 18. století. Jedná se o jednoduchou, jednoposchoďovou stavbu, obdélníkového tvaru s valbovou střechou a klenutým přízemím.

historie

Zámek nechal postavit František Vilém Údrčský z Údrče, který byl majitelem panství od roku 1701 a stavba byla dokončena v roce 1711. Později se majitelé často měnili. V roce 1882 zdědil zámek Dr. Julius Hofman. Z té doby pochází nový krov, klasicistní mělký rizalit a fasády jejichž vzhled se částečně dochoval až do dneška. Po válce byl zámek sídlem místního zemědělského družstva. Dnes je v soukromých rukou.
    Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Západní Čechy, 16.6. 2005