Hrady.cz
Kostel byl postaven jako raně gotická stavba ve 13. stol. R. 1764 byl barokně přestavěn a byla přistavěna věž. Na zdech presbytáře byly objeveny malby z první třetiny 14. století, které jsou zařazeny do seznamu UNESCO (seznam kulturních památek světového dědictví).
© Luděk Pitter 06/2005
Graficke pismenko Kostel sv. Jana Křtitele stojí při dolním okrají náměstí v Janovicích nad Úhlavou. Jde původně o raně gotickou stavbu ze 13. stol., která byla barokně přestavěna ve 2. polovině 18. stol.
Kostel je jednolodní, s věží na západním průčelí a čtvercovým kněžištěm. Loď je plochostropá, kněžiště sklenuto křížovou klenbou.