Moje místa 0
Hraniční kámen s vytesanými erby nechal umístit r. 1669 tehdejší majitel frýdeckého panství František Eusebius z Oppersdorfu. Šlo o jeden z mnoha kamenů, značících hranici mezi frýdeckým panstvím a majetkem olomouckého biskupa. Dnes je kámen v areálu pensionu Letohrádek ve Frýdlantě nad Ostravicí.
čelní strana kamene
Graficke pismenko Historický hraniční kámen mezi Moravou a Slezskem, mezi frýdeckým panstvím na slezské straně a majetkem olomouckého biskupa na straně moravské. Tento hraniční kámen stál na straně slezské na břehu Černé Ostravice a nechal jej zde umístit v roce 1669 tehdejší majitel frýdeckého panství František Eusebius z Oppersdorfu. Kámen je kolem 2 m vysoký, na čelní straně opatřen dvěma identickými oppersdorfskými erby i s klenoty vysekanými do kamene a na zadní straně je nápis s letopočtem 1669. Kámen byl do poloviny své délky zakopán v zemi, a právě, aby mohlo být po ulomení horní části prokázáno, kdo je majitelem, byl i v dolní polovině ...