Zámek byl postaven na místě starší tvrze pravděpodobně někdy kolem r. 1600 Albertem z Maltitz. Další majitel, hrabě Josef Schaffgotsch, ho v r. 1829 nechal částečně přestavět v empírovém slohu. Do roku 1992 byl zámek užíván jako rekreační středisko.
zámek je dnes veřejnosti nepřístupný, majitel jej nabízí k prodeji

historie

Ves Vlčice založil v r. 1248 lokátor Vrocivoj a podle příkazu vratislavského biskupa Tomáše I. se v ní nesměli usazovat Němci, nýbrž jen Pláci a jiní kolonisté. Prvním známým majitelem vsi po Vrocivojovi byl rytíř Albert Schoff, uváděný v r. 1371. V majetku Schoffových dědiců se ves udržela až do r . 1558, kdy ji přinesla jako věno Voršila Schoffová svému muži Baltazarovi z Promnic. Zřejmě za Schoffů bylo ve vsi postaveno rytířské sídlo -

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Severní Morava, Svoboda, Praha 1983 (doplněno redakcí hrady.cz), 13.8. 2005
    popis zámku
    Zámek sloužil jako rekreační středisko do roku 1992. Součástí areálu je bývalý zámecký park, který je oplocen z části původní kamennou zdí, zbytek pak plotem z ocelového pletiva. V areálu parku se nachází rybník a vzrostlé trvalé porosty, významných domácích i exotických dřevin. Celková výměra areálu činí 28.276 m. Objekt bývalého zámku je dvoupodlažní, postaven z kamenného zdiva, omítnutý břízolitovou omítkou. Je částečně podsklepený,

OKD, Báňské stavby a.s., 13.8. 2005