Kostel postaven v letech 1854 – 1856 podle projektu G. Haina. V letech 1864 – 1865 byla přistavěna věž podle návrhů J. Zeisiga. Do roku 1946 evangelický kostel sv. Petra. V kostele zajímavý obraz Nanebevstoupení od C. Steffecka z roku 1857.
Pohled přes řeku
© Luděk Pitter 05/2005
Graficke pismenko Kostel z poloviny 19. stol. stojí na pravém břehu řeky Teplé za Lázněmi I. Dnes obdélníková stavba v pseudorenesančním slohu, jednolodní, s polygonálním závěrem. V kostele zajímavý obraz Nanebevstoupení od C. Steffecka z roku 1857. U kostela proti proudu řeky stojí fara.

historie

Kostel byl postaven v letech 1854 – 1856 podle projektu G. Haina. V letech 1864 – 1865 byla přistavěna věž s průčelím podle návrhů J. Zeisiga. Současně byla v této době zahájena stavba sousední fary. Do roku 1946 evangelický kostel sv. Petra.