Moje místa 0
Kostel se připomíná r. 1230, kdy opat Kladrubský koupil Přeštice s 10 farami a také kostelem sv. Prokopa. V husitském obd. byl kostel silně poničen. V 1. pol. 17. stol. byla přistavěna sakristie a portál na severní straně presbytáře. R. 1719 byl kostel opravován. Dnes slouží jako hřbitovní kostel.
Západní průčelí
© Luděk Pitter 05/2005
Graficke pismenko Kostel sv. Prokopa, dnes hřbitovní kostel, stojí v jižní části obce Letiny. Kostel je zmiňován již ve 13. stol.
Jedná se o barokní jednolodní kostel s gotickým pětiboce uzavřeným presbytářem, sakristií a předsíňkou. Loď je plochostropá s dřevěnou kruchtou. Nad západním průčelím zvonice.

historie

Kostel je připomínán již ve 13. stol. Roku 1230, za Václava I. koupil opat Kladrubský Přeštice a k nim náležejících 10 far včetně kostela sv. Prokopa v Letinech. Sídlo duchovního zde bylo již roku 1358. V Husitském období byl kostel silně poničen. V prví polovině 17. století byla přistavena sakristie a portál na severní straně presbytáře. Roku 1719 byl kostel opravován.