Renesanční zámek byl postaven na přelomu 16. a 17. století Jáchymem Pivcem z Klinštejna a Hradčan. Zámek v roce 1985 vyhořel. V současné době patří soukromé firmě a je na prodej.
Graficke pismenko Zámek v Dlouhé Loučce vyhořel v roce 1985. V současné době je na prodej, patří soukromé firmě. Dle památkového ústavu je to nejhorší památka v Olomouckém kraji. Náklady na opravu se odhadují ve výši 150-200 mil. Kč.
10.5. 2006

historie

Renesanční zámek v Dolní Dlouhé Lučce zbudoval na přelomu 16. a 17. století Jáchym Pivec z Klinštejna a Hradčan. Zámek je bloková patrová stavba na půdorysu čtverce s dvěma okrouhlými arkýři v nárožích. Část oken má dosud původní kamenné šambrány a nadokenní římsy. Renesanční vstupní portál je završen štítky s erby stavebníka a jeho ženy Johanky Borovské ze Slavíkovic. Přízemí zámku je klenuté renesančními hřebínkovými klenbami, jsou v něm dvě

Zany (podle Miroslav Plaček: Hrady a zámky na Moravě a ve Slezsku, Libri, Praha 1996), 20.5. 2005

tvrz přestavěná na zámek