Moje místa 0
Barokní kostel byl vybudován v l. 1715-1716 přestavbou původní gotické kaple. Přestavbu inicioval olomoucký hejtman Rudolf Kryštof Přemysl z Wittenu. R. 1817 byl kostel znovu stavebně upravován. Architektonickou zajímavostí je tribuna nad varhanní kruchtou.
Graficke pismenko Kostel sv. Františka Serafínského se nachází nedaleko zámku při okraji obce. Kostel vznikl přestavbou již dříve zde stojícího kostela, o kterém se ví pouze, že jeho loď byla plochostropá. K úpravám původně zde stojícího kostela došlo v letech 1715 – 1716. Poslední úpravy kostela jsou z roku 1817.
Jedná se o jednolodní kostel s pětibokým kněžištěm. Loď, kněžiště a sakristie zaklenuty valeně, oratoř je plochostropá. Nad vstupem kartuš se znaky Rudolfa Krištofa Wittena a zřejmě jeho manželky.

Kostel sv. Františka v Chudobíně
    Jedná se o původně gotický kostel, barokně upravený v roce 1716. Jedná se o jednolodní stavbu, architektonickou zajímavostí je tribuna nad kruchtou.
    24.5. 2005
    Historie kostela sv. Františka Serafínského
    Na barokní kostel byla v l. 1715-1716 přestavěna původní gotická kaple. Stalo se tak na popud olomouckého hejtmana Rudolfa Kryštofa Přemysla z Wittenu. R. 1817 byl kostel znovu stavebně upravován. Architektonickou zajímavostí je tribuna nad varhanní kruchtou. Svatým Františkem Serafínským je někdy také zván sv. František z Assisi, mnich a zakladatel františkánského řádu (přesněji Řádu menších bratří).