Moje místa 0
Kostel sv. Augustina byl postaven v letech 1844-45 v empírovém slohu. Za základ zvonice posloužila starší gotická bašta.
kostel sv. Augustina na Sovinci
Graficke pismenko Pohledový protějšek známému hradu Sovinci tvoří na jeho předhradí kostel zasvěcený sv. Augustinovi. Pozoruhodná stavba postavená v letech 1844 až 1845 je tvořena obdélnou jendolodní stavbou v empírovém slohu ukončenou půlkruhovým presbyteriem. Loď kostela je prosvětlena pro empír typickými půlkruhovými okny. Průčelní jednoduchý štít je zakonšen trojúhelným tympanonem. Zajímavou součástí je kostelní zvonice, která využila starší gotickou hradní baštu, na níž byla nadestavěna oktogonální štíhlá věž ukončená kopulí.
Podobnost s využitím hradní věže můžeme najít u kostela v Žulové (Frýdberku), kde se však kostelní věží stal štíhlý hradní bergfrit.

Historie řádového kostela v Sovinci
    Kostel byl postaven v letech 1844 - 1845 v empírovém slohu a součástí jeho oktogonální zvonice se stala předsunutá hradní bašta. K analogické přeměně prvku hradního opevnění na součást církevní stavby došlo u kostela v Žulové (Jeseníky).
    Kolektiv autorů, Hrady a zámky na Moravě, 1987., 19.5. 2005