Moje místa 0
Sbor Sv. Cyrila a Metoděje Československé církve husitské byl postaven v l. 1923-1925. Snad je dílem architekta Huberta Austa. Jeho stavbu inicioval farář Josef Žídek. Zvenčí je v neosecesním stylu, interiér je unikátní syntézou rondokubismu s machinismem. V jedné části kostela je kolumbárium.
Kostel je zřejmě běžně přístupný, v jedné z jeho částí umístěno kolumbárium (stavba s výklenky pro ukládání pohřebních uren).
24.5. 2005

Husitský sbor v Chudobíně
    Poměrně pozoruhodná stavba pochází z roku 1934 a je možné, že je dílem olomouckého architekta Huberta Austa (zemřel roku 1955), který projektoval v Olomouci jak Husitský sbor, tak tamní pravoslavný kostel. Jedná se o halové trojlodí s tribunami na bočních stranách, což samo o sobě není tak unikátní. Zatímco z vnějšku by se stavba dala stylově klasifikovat jako neo-secese, její interiér je unikátní syntézou rondokubismu s machinismem. Autor si