Přestavěná budova renesanční tvrze, zbudované Jindřichem z Valdštejna a Markétou z Lobkovic r. 1588. V 18. st. přestavěna na sýpku, úpravy ve 20. st. Budova s barokní fasádou ukrývá zdivo z 16. st., na východě unikátní portál s bosáží a erby.
Celkový pohled na budovu původní tvrze od severovýchodu
Graficke pismenko Budovu pěčické renesanční tvrze, upravenou v 18. století na sýpku a ve 20. století „vylepšenou“ nehezkými přístavky najdete v areálu rozlehlého hospodářského dvora v severní části vsi, necelých 10 km jihovýchodně od Mladé Boleslavi. V současné době je dle vyvěšené nabídky nabízena k prodeji a je možné si ji alespoň zvenčí obejít.
Filip Matoušek, 10.5. 2005

Historie a popis tvrze
    I když se ves Pěčice v písemných historických pramenech objevuje poprvé již roku 1290, první výslovná zmínka o zdejší tvrze pochází teprve z roku 1537, kdy ji po smrti Jana Odkolka z Újezda získal majitel blízkých Benátek Bedřich z Donína. Roku 1566 koupil Pěčice s tvrzí majitel sousedních Dobrovice Zdeněk mladší z Valdštejna, za jehož následníka Jindřicha z Valdštejna je zmiňována stavba nového renesančního sídla, tedy „od kamene a pod cihlou

P. Chotěbor (in Encyklopedie českých tvrzí, II. díl, ARGO 2000), 10.5. 2005

Mladá Boleslav  (MB)