Zoopark byl otevřen r. 1975. Na ploše 112 ha se rozkládají výběhy pro více než 160 druhů zvířat a velký výběh Eurosafari, kde je možné pozorovat volně žijící zvířata. Zoopark se specializuje na chov zvířat z oblasti Evropy, Asie a severní Afriky. Od r. 2005 je u ZOO budován Podkrušnohorský skanzen.
Graficke pismenko Zoopark leží pod silnicí číslo 13. mezi sídlištěm Březenecká a Kamencovým jezerem. Jeden vchod je z odbočky ze silnice č. 13. na Jirkov. Druhý pak kousek od vlakové zastávky, směrem ke Kamencovému jezeru.
1.11. 2006

Historie Podkrušnohorského zooparku
    Podkrušnohorský zoopark byl otevřen 9.5.1975, je příspěvkovou organizací města Chomutov. Rozkládá se na ploše 112 ha. Specializuje se na chov zvířat pocházejících z oblasti palearktu (tj. jedné z osmi biogeografických zón, rozdělujících povrch Země. Zahrnuje území Evropy, Asie a severní Afriky). Chová se zde více než 160 druhů zvířat, ze kterých je 14 ohrožených druhů zařazeno do Evropských záchranných programů. V Zoo je i Eurosafari, velký

26.10. 2011

popis

V zooparku funguje i Eurosafari, velký výběh kde je návštěvníkům umožněno pozorovat volná zvířata z projíždějícího Safari expresu. Areálem zooparku jezdí elektrický vláček, jsou zde dvě restaurace, řada kiosků, prodejna suvenýrů, také hřiště, lanové centrum a sezónně jízda na ponících. Od r. 2005 je při zooparku budován skanzen, kde jsou i vidění typické stavby a prvky podkrušnohorské vesnice (hrázděná kaple, statek, větrný mlýn, roubená