Kostel byl postaven na základech pův. gotického chrámu (ze 14. stol.) v l. 1650-1708. Projekt vypracoval architekt Filibert Lucheseh. Výzdobu provedli mj. sochaři Jan J. Schauberger a Gottfried Fritsch. R. 1748 byl stavebně upraven. Pod kaplí je hrobka Rottalů a Vrbnů. Věž nese zvony z 16. stol.
Graficke pismenko Kostel Nanebevzetí Panny Marie byl postaven v 50. letech 17. století podle projektu F. Lucheseho na základech pozdně gotického chrámu. Počátkem 40. let 18. století byly upravovány interiéry, vybudována sakristie s oratoří a tzv. Černá kaple. Kostel je přibližně orientovaná podélná trojlodní stavba. Presbyterium je od lodi odděleno nevýrazným vítězným obloukem. Boky hlavní lodi sledují užší a nižší boční lodi. Na severní straně presbyteria je obdélná sakristie s oratoří v patře, na jižní straně pak Černá kaple. Před trojetažové západní průčelí mírně vystupuje hranolová věž se zvonicí. Fasády jsou členěny pilastry s hlavicemi, boční lodi mají okna ...
Zany (podle Umělecké památky Moravy a Slezska, část 2 [A-I], Academia, Praha 1994), 10.5. 2005

Zlínský kraj