Moje místa 0
Kostel byl postaven r. 1577 náhradou za starý dřevěný kostel, vysvěcen byl r. 1653. R. 1745 byla přistavěna kaple sv. Barbory, r. 1781 byl kostel stavebně upravován. Od r. 1696 nese věž zvony, před r. 1892 byly instalovány věžní hodiny. V l. 1869 a 1960 byl kostel opravován.
pohled na kostel od severu
© Jan P. Štěpánek 06/2006
Graficke pismenko Obec Metylovice se nachází necelé 3 kilometry severovýchodně od města Frýdlantu nad Ostravicí. Této poměrně dlouhé obci umístěné do úzkého údolíčka říčky Olešné, v této části svého toku spíše potoku) dominuje jedna velmi významná a výrazná památka, kterou je farní kostel Všech svatých. Podle neověřené pověsti stál v obci dřevěný kostel, který měl být demontován a nahrazen novým. Tento původní dřevěný měl snad být prodán do Hrabové u Ostravy, kde v replikové podobě stojí dodnes. Je to však pouze doměnka. Nový farní kostel byl vybudován v roce 1577 v goticko renesančním stylu s pozdější barokní úpravou. V této slohové podobě jej můžeme ...
Ing. Jan P. Štěpánek, 16.6. 2006

Historie kostela Všech svatých v Metylovicích
    Vesnice Metylovice vznikla z podnětu olomouckého biskupa ze Schauenburgu v 60. letech 13. století. Dle ústní tradice stál v obci dřevěný kostel, který měl být demontován a nahrazen novým. Tento původní dřevěný měl snad být prodán do Hrabové u Ostravy, kde v replikové podobě stojí dodnes. Je to však pouze doměnka. Nový farní kostel byl vybudován v roce 1577 v goticko renesančním stylu s pozdější barokní úpravou. Až v roce 1653 jej vysvětil

Ing. Jan P. Štěpánek, brožura o historii obce, 15.6. 2006