Stavba fary byla dokončena r.1732 v barokním stylu. V druhé pol.20.st. objekt zchátral. Po r.1990 zde olomoucká arcidiecéze zřídila ADCŽM Přístav, středisko pro práci s mládeží. Budova opravena a přistavěny i další objekty zajišťující chod zařízení.
Graficke pismenko Obec Rajnochovice leží na severovýchodním úbočí Hostýnských vrchů. Při cestě po silnici č.II/150 z Bystřice pod Hostýnem do Valašského Meziříčí odbočit v obci Komárno vpravo a přes Podhradní Lhotu dojedeme do Rajnochovic. Rajnochovické leží také při železniční trati č. 303 Valašské Meziříčí – Bystřice pod Hostýnem – Kroměříž – Kojetín, ale z nádraží do obce je to 3 km, opět přes Podhradní Lhotu.
Faru najdeme na jihovýchodním konci obce před hřbitovem, jihovýchodně od kostela.

Budova fary v Rajnochovicích
    Jedná se o vrcholně barokní stavbu zřejmě z první poloviny 18. století.
    3.5. 2005
    V letech 1711 – 1716 byl v obci stavěn nový kostel Panny Marie a sv. Anny. Po dostavbě kostela byly zahájeny přípravy na stavbu nové fary a ta byla dokončena roku 1732 v barokním stylu. V druhé polovině 20. století objekt značně zchátral. Záchrana přišla z olomoucké arcidiecéze, která zde po roce 1990 zřídila ADCŽM Přístav (Arcidiecézní centrum života mládeže), středisko pro práci s animátory mládeže a ministranty. Budova, do té doby v

Zlínský kraj
     Kroměříž  (KM)