Moje místa 0
Kostel byl postaven původně jako románský, ve 14. stol. byl goticky přestavěn. R. 1598 byla postavena věž. R. 1804 byl kostel při rekonstrukci stavebně upraven. Hřbitov, který se rozkládal kolem kostela, byl zrušen r. 1878. V těsné blízkosti kostela je zajímavá hřbitovní kostnicová kaple – karner.
Celkový pohled na kostel
© Roman Řezáč 05/2005
Graficke pismenko Jednolodní kostel sv.Václava stojí na bývalém hřbitově, zrušeném v roce 1878. Původně románský kostel byl ve 14.století goticky přestavěn. Renesanční hranolová věž pochází z roku 1598. Je třípatrová a přístupná schodištěm v severní části kostela. Kostelní loď byla původně nižší než dnes a plochostropá. K celkové rekonstrukci kostela došlo v roce 1804, kdy bylo zaklenuto presbyterium a loď, které dělí triumfální oblouk. Zajímavý je zřetelný pozůstatek původního nízkého štítu lodě, později jak už bylo zmíněno renesančně zvýšeného pod střechou v místech vstupu z lodě do presbyteria. V těsné blízkosti kostela se nachází velmi zajímavá hřbitovní kostnicová kaple - karner.