Zámek byl založen augustiniánským řádem sv. Tomáše v roce 1742 a byl využíván jako letní sídlo. Nějakou dobu zde žil i Johann Gregor Mendel, jeden ze zakladatelů genetiky, který se v roce 1843 stal mnichem řádu svatého Augustina.
© Luděk Pitter 04/2005
Graficke pismenko Augustiniánská biskupská rezidence z roku 1742 sloužila jako letní sídlo augustiniánského řádu sv. Tomáše na Starém Brně. Zde po určitou dobu žil i Johann Gregor Mendel, jeden ze zakladatelů genetiky, který se roku 1843 stal mnichem řádu svatého Augustina.
Stropy v místnostech 1. patra jsou zdobeny štukovým dekorem.

Augustiniánská Rezidence v Šardicích - kulturně-společenské centrum
    Expozice Měřidla a váhy ze sbírek Ing. Petra Cikrle, PhD. vstupné: dospělí 20 Kč děti: 10 Kč Expozice výstavy není určena jen k pasivnímu prohlížení, ale návštěvník má možnost vyzkoušet si vážení na váhách a zapsat aktuální stav počasí do meteorologického listu. Také je zde koutek určený pro kreslení dětí. Další poskytovanou službou je prodej publikací a pohlednic vydaných obcí. Samozřejmostí jsou toalety s