Kostel byl založen r. 1369 řádem templářů. Byl opakovaně vypálen a opravován (vypálen byl v l. 1645 Švédy, r. 1692 vyhořel, r. 1705 byl Uhry vypálen znovu a naposledy vyhořel r. 1778). V l. 1783-1784 byl nově vystavěn, V l. 1891-92 byl přestavěn a byla postavena dnešní věž. R. 1924 byl opraven.
Jižní strana
© Luděk Pitter 04/2005
Graficke pismenko V severní části obce se pod zámkem nachází kostel sv. Kunhuty, jehož základy sahají až do 13. století. Dnešní podoba kostela je z konce 19. stol, kdy byla přistavěna 42 m vysoká věž.
Jedná se o podélnou, jednolodní, plochostropou stavbu ukončenou kněžištěm. Při severní zdi je sakristie s plochostropou oratoří v patře. Při západním průčelí hranolová věž a pod ní hlavní vstup do kostela. Při opravě v roce 1924 byly pořízeny tři zvony a říká se, že jejich souhra byla překrásná. Byly bohužel zrekvírovány za 2. světové války a po válce pořízené nové zvony již tak neznějí.
Zařízení kostela je z části z 18. stol. a z části z 20. stol.

historie

První zmínky o kostele v Čejkovicích jsou z roku 1269, což ukazuje, že byl založen řádem templářů. Koncem 17. stol. vyhořel, ale byl znovu postaven a začátkem 18. století byla přistavena věž s hodinami. Krátce na to při vpádu Uhrů kostel znovu vyhořel. Dnešní kostel byl postaven v letech 1783 – 1784. Později v letech 1891 – 1892 byl kostel za účasti architekta Antonína Tebicha přestavován. Byly zvýšeny obvodové zdi, zesíleny opěrné pilíře, dán

Hodonín  (HO)
    Čejkovice