Jednoduchá renesanční stavba stojící volně na náměstí. Vchody zdobí portály s diamantovou bosáží a reliéfně zdobeným architrávem. Dvě sedlově střechy budovu rozdělují. Z jedné strany připojena hranolová věž. Zdobeno sgrafitem.
Radnice (Lanškroun)

popis radnice

Graficke pismenko Radnice je rozměrná dvoupatrová budova obdélného půdorysu s hranolovou věží přistavěnou k jihovýchodnímu nároží. Obě průčelí mají velké trojboké štíty a honosné portály.
Severovýchodní portál je zdoben erby majitelů panství v době stavby radnice pánů z Pernštejna a Kostků z Postupic a jejich manželek, pod ním je vytesaný Žalm 127 ve staročeštině. Nad jihozápadním portálem je znak města Lanškrouna z roku 1581 a znak knížat z Liechtensteina vsazený pří opravě roku 1792.
V přízemí radnice je mázhauz s hřebínkovou klenbou, v patře sál s klenbou klášterní.

dějiny radnice
    Poddanské město Lanškroun si nechalo v letech 1581-82 postavit novou výstavnou renesanční budovu radnice. Nákladnou stavbou radnice se obec silně zadlužila, vyrovnanou bilanci získala až s přispěním tehdejší vrchnosti – pánů z Pernštejna. Při požáru města roku 1622 padla za oběť i radnice, další škody způsobili Švédové, kteří Lanškroun obsadili roku 1643. Po skončení 30-leté války byla radnice opravena, roku 1660 byl na věži umístěn zvon. Roku