V letech 1573–1574 byl postaven dnešní kostel, stavbě byl použit pískovec ze zbořeného románského kostela. Kostel byl již jednou uzavřen na konci 18. stol., v první polovině 19. století byl znovu opraven a ve 21. stol. opět chátrá.
© Luděk Pitter 03/2004
Graficke pismenko Když odbočíte do centra Stříbra hned za mostem přes řeku Mži, uvidíte kousek nad benzinovou pumpou vpravo husitskou baštu a vlevo kostel Nanebevzetí Panny Marie. Kolem kostela je bývalý hřbitov, kde se již od roku 1893 nepohřbívá. Prostor okolo kostela je volně přístupný, samotný kostel je zabedněn. Kostel je ve velmi zuboženém stavu, vnitřní zařízení bylo zcela odstraněno, v kostele zůstalo jen kamenné řečniště. Jedná se obdélníkovou stavbu bez věže.
21.3. 2004

historie

Původně na tomto místě stál údajně románský kostel. V letech 1573–1574 byl postaven dnešní kostel stavitelem Honzíkem. Při stavbě byl použit pískovec ze zbořeného románského kostela. Kostel byl již jednou uzavřen na konci 18. stol., v první polovině 19. století byl znovu opraven a ve 21. stol. opět chátrá.